nyheter,uppdateringar,Ola Lundqvist,Easyfaris,industrimässa,Smart Manufacturing

Klusterchef Ola Lundqvist delar med sig av nyheter från första månaden med Smart Manufacturing

Mitt i strålande solsken på hemmakontoret i Uddevalla hittar vi Ola Lundqvist, chef för Easyfairs teknik- och industrimässor. Vi är här för att prata om lanseringen av den nya mässan Smart Manufacturing och se om Ola har några roliga nyheter att dela med sig av.

Hur har lanseringen av Smart Manufacturing mottagits? Vilken respons har ni fått hittills?
– Det har ju bara gått fyra veckor än så länge men oj så mycket som har hänt! Det har redan varit ett stort intresse och hårt tryck dessa senaste veckor. Både från utställande företag, media och branschorganisationer. Många är mycket intresserade av det nya konceptet och ringer eller mejlar för att diskutera och få mer information. Det har varit väldigt roligt att äntligen få släppa vårt stora arbete till branschen och att det mottas så väl av de som är experter på området bekräftar att vi träffat rätt. Bokningarna trillar in och vi har redan fyllt 25% av hallen, vilket är spännande att se. Snart får vi väl brist på montrar!

Har du några roliga nyheter att dela med dig av?
– Ja, vi är mycket stolta att kunna presentera Fanuc som guldpartner på mässan. Som en av världens ledande globala tillverkare av industriell automation är vi säkra på att de kommer att kunna bidra med stor kunskap till utvecklingen av mässan samt riktigt intressanta talarpunkter. Även Siemens är bekräftade som medlem i Advisory Board – ett tillskott som vi är mycket nöjda med då de verkligen är experter inom uppkopplad tillverkning. IUC Syd kommer att delta som samarbetspartner och vi har några guldkornsöverraskningar till talarprogrammet som jag inte kan avslöja ännu.

Överraskningar?! Berätta mer!
– Nej, det får allt vänta! Men vi har några roliga nyheter att berätta framöver också.

Varför Smart Manufacturing? Hur kommer det sig att mässan fokuserar på just industri 4.0, digitalisering och uppkopplad tillverkning?
– Att mässan har fått den inriktning den har är ingen slump. Det är tydligt att det är just denna väg vi måste gå för att möta utvecklingen inom svensk industri och de utmaningar företagen står inför. Som neutral mötesplats har vi möjligheten att vara en kunskapsdrivare likväl som affärplattform och nätverksarena inom industri 4.0 – det är vad svensk industri behöver för att utbyta erfarenheter, lära av varandra och driva utvecklingen mot framtidens industri. Den goda responsen hittills är en bra bekräftelse på att mötesplatsen behövs.

Vem besöker och vem kommer att ställa ut?
– Eftersom mässan arrangeras i Malmö är det klart att en stor andel av våra besökare kommer att komma ifrån södra Sverige och Köpenhamnsområdet. Men vi riktar oss mot en nationell publik och verksamma från hela landet är självklart hjärtligt välkomna. Mässans utställare visar produkter och tjänster för både diskret tillverkning och processindustri och praktiska lösningar kommer att finnas för de som arbetar inom både produktion och underhåll, likväl som ledning, styrning och utveckling av bolagen.

Ni kommer ju antagligen vara en av de första mässorna efter coronapandemins nedstängning. Hur ser ni på detta? Och hur arbetar Easyfairs för att eventet ska vara så säkert som möjligt för de som deltar?
– Mycket arbete läggs just nu på att se till att våra mässor är det säkraste stället att träffas på. Vi har höjt våra redan höga krav på hygien och utvecklat nya hälso- och säkerhetsrutiner för att möta de utmaningar som Covid-19 innebär, som bland annat regelbunden rengöring, avståndsregler, kontaktlös teknik och automatisk screening av temperatur. Säkerheten för alla våra besökare, utställare och anställda går naturligtvis först och har högsta prioritet. Det är mycket fördelaktigt att Easyfairs är ett så pass stort och stabilt företag, med erfarenheter och kunskaper från hela Europa och att vi äger våra egna lokaler och anläggningar. På det sättet kan vi se till att allting håller absolut högsta standard.

Sista frågan, hur känns det inför höstens arbete och hur tror du att mässan kommer att gå när den har premiär i februari?
– Jag är superpepp inför höstens arbete! Det ska bli så kul att följa mässans utveckling tillsammans med våra nya partners och att knyta fler givande samarbeten. Jag tror att vi kommer att behöva mötas face-to-face efter 2020s digitala värld och att mässan kommer att bli en hit!

Är du också intresserad av att medverka på Smart Manufacturing? Fyll i vårt intresseformulär, så kontaktar vi dig med mer information, eller svar på dina frågor.

Scroll to Top